Op zoek naar een PVC vloer in Leiden? J&M Vloeren uit Leiderdorp heeft een breed assortiment PVC vloeren. De PVC vloer heeft veel voordelen, waardoor deze vloer ontzettend populair is. Meer weten over de voordelen en mogelijkheden van onze PVC vloeren? Lees snel verder!

Wat is een PVC vloer?

Een PVC vloer is gemaakt van Polyvinylchloride, een soort kunststof dat bekend staat als sterk en slijtvast materiaal. Dankzij deze eigenschappen zijn PVC vloeren ontzettend populair voor intensief huishoudelijk gebruik en projectmatige of commerciële toepassingen. Ondanks dat PVC vloeren uit kunststof bestaan, lijken ze daar niet op. In ons assortiment vindt u onder andere PVC vloeren met een houtlook.

PVC vloer Leiden

Voordelen PVC vloer

De PVC vloer is ontworpen als alternatief voor laminaat- houten-, natuursteen- en betonvloeren. Tegenwoordig worden deze vloeren steeds vaker gelegd vanwege de vele voordelen.

Duurzaam

De betere PVC vloeren gaan een leven lang mee en zijn dus zeer duurzaam.

Makkelijk te onderhouden

Het schoonmaken van een PVC vloer vraagt geen speciaal onderhoud. Wekelijks stofzuigen en dweilen is voldoende om de vloer in topconditie te houden.

Slijtvast

Eén van de grootste voordelen van deze vloer is de sterke slijtlaag, waardoor de vloer goed tegen een stootje kan en de vloer langer mooi blijft.

Combineerbaar met vloerverwarming

PVC vloeren zijn zeer goede warmtegeleiders en dat maakt deze vloeren zeer geschikt om te leggen op vloerverwarming.

Geluiddempend

Een PVC vloer wordt rechtstreeks gelegd op de ondervloer. Hierdoor wordt het loopgeluid beperkt, ideaal voor bijvoorbeeld appartementen!

Uitstraling

De uitstraling van PVC vloeren is sterk ontwikkeld de laatste jaren. Een PVC vloer met een houtlook is haast niet meer te onderscheiden van echte hout vloer.

PVC vloer leggen

Een PVC vloer kan in principe altijd rechtstreeks op de ondergrond gelegd worden. Het is dan wel een vereiste dat de ondergrond egaal, schoon en drukvast is. Wanneer dat niet het geval is kunt u er voor kiezen om vloerbedekking op de ondergrond te leggen. Zodra de ondergrond mooi egaal en schoon is heeft u de keuze om de PVC vloer zwevend of verlijmd te leggen.

Zwevend leggen

PVC vloeren worden met het handige kliksysteem aan elkaar bevestigd. De planken legt u los op de ondervloer. Dat de vloer zwevend is betekent dat hij niet aan de ondervloer vastplakt. Voordeel van deze manier van leggen is dat u de vloer mee kunt nemen wanneer u verhuist. Bovendien kunt u met deze legmethode de vloer eenvoudig zelf leggen.

Verlijmd leggen

Met speciale PVC lijm strijkt u de ondervloer voordat u de PVC vloer gaat leggen. Dit is moeilijker dan een PVC vloer zwevend leggen maar de vloer ligt stabieler. Heeft u een vloerverwarmingsinstallatie? Dan adviseren wij om de PVC vloer altijd verlijmd te leggen voor optimale warmtegeleiding.

PVC vloeren van J&M Vloeren in Leiden

Het uitzoeken van de ideale PVC vloer is erg lastig. Kom gezellig langs in onze showroom in Leiderdorp en bekijk al onze PVC vloeren van dichtbij. Onze medewerkers staan klaar om u te voorzien van persoonlijk advies.

Maak een afspraak