J&M Vloeren

Lamelparket

Lamelparket is een prachtige, kant-en-klare parketvloer die na het plaatsen niet meer geschuurd en afgewerkt hoeft te worden. Lamelparket is verkrijgbaar in vele patronen, van smalle stroken tot brede delen en visgraatmotief. Daarnaast is de keuze in houtsoorten enorm. Dit varieert van zeer licht. Bijvoorbeeld maple wit geolied, tot bijna zwart (wengé). De meest toegepaste houtsoort is eiken.

Hoe ziet Lamelparket eruit?

De totale lamel is opgebouwd uit 3 lagen. De meeste lamelvloeren hebben een toplaag van ± 4 mm. Onder deze toplaag zit een drager van vuren of een andere houtsoort. De onderkant van de lamel heeft een dunne laag van grenen of een ander houtsoort. De toplaag wordt afgewerkt met lak of olie. Steeds vaker wordt er een mat-lak toegepast die qua uitstraling veel weg heeft van een geoliede vloer.

Vast of zwevend

Wij plaatsen lamelparket zowel vast als zwevend. Met de juiste ondervloer is lamel uitermate geschikt voor appartementen. Daarnaast kan lamel toegepast worden in combinatie met vloerverwarming en geluidsreductie. Wij adviseren bij het zwevend plaatsen te kiezen voor een lamel met een Woodloc of Uniclic klikverbinding.

J&M Vloeren

Kom langs in de showroom!

Op zoek naar een nieuwe vloer? Kom dan langs in onze showroom! We helpen u graag met het kiezen van de perfecte vloer. We zijn elke dinsdag t/m zaterdag geopend.

Maak een afspraak