J&M Vloeren

Laminaat Vloeren

Het goed reinigen en onderhouden van uw laminaatvloer is van essentieel belang voor de levensduur van uw vloer. Het onderhoud van een laminaatvloer is eenvoudig. Naast het stofzuigen met borstelkop kunt u ook een“swiffer” of bezem gebruiken. Indien u een laminaatvloer vochtig afneemt, moet dit altijd met een uitgewrongen doek gebeuren. Neem de vloer lichtvochtig af met water voorzien van een scheutje laminaatreiniger.

Onderhoud

Graag geven wij u enkele aanvullende tips mee voor het onderhoud van uw laminaatvloeren:

  • Gebruik géén allesreinigers, deze laten een dun filmlaagje achter op het laminaat waardoor deze dof en vlekkerig wordt.

  • Gebruik bij voorkeur de reiniger voor laminaatvloeren welke bij uw laminaatleverancier verkrijgbaar is.

  • Zorg ervoor, dat u direct bij de voor – of achterdeur een goede inloopmat plaatst; zo voorkomt u onnodige slijtage, doordat u geen of weinig zand en vuil mee naar binnen loopt.

  • Plaats plantenbakken met openingen nooit direct op de vloer, maar zet deze bijvoorbeeld op een schaal. Het water kan kalkplekken veroorzaken en het laminaat beschadigen.

  • Vuil, zoals zand, werkt als schuurpapier op de vloer. De vloer wordt hierdoor onnodig beschadigd. Verwijder dit vuil dus altijd zo snel mogelijk.

  • Plaats onder tafels, stoelen en ander meubilair viltjes; hiermee voorkomt u ernstige beschadigingen.

  • Pas op met schoeisel voorzien van naaldhakken: is de zool hieronder versleten, dan kunnen er snel beschadigingen in de vloer ontstaan.

Om uw laminaat vloeren in goede conditie te houden is het van belang de juiste producten te gebruiken. J&M Vloeren adviseert u de LecolRefresher OH-70. Deze reiniger is geschikt voor dagelijks gebruik en bij ons uit voorraad leverbaar.

J&M Vloeren

Kom langs in de showroom!

Op zoek naar een nieuwe vloer? Kom dan langs in onze showroom! We helpen u graag met het kiezen van de perfecte vloer. We zijn elke dinsdag t/m zaterdag geopend.

Maak een afspraak