Op zoek naar een PVC vloer in Leiden? J&M Vloeren uit Leiderdorp heeft een breed assortiment PVC vloeren. De PVC vloer heeft veel voordelen, waardoor deze vloer ontzettend populair is. Meer weten over de voordelen en mogelijkheden van onze PVC vloeren? Lees snel verder!

Wat is een verouderde houten vloer?

Een verouderde houten vloer is een houten vloer waar bewust ‘beschadigingen’ in aangebracht zijn, om zo een oude uitstraling na te bootsen. Dit wordt met diverse technieken gedaan, die wij hieronder kort aan u toelichten. De voornaamste techniek die op elke verouderde vloer toegepast wordt, is het schrapen van de zijkanten. Tegenwoordig zijn houten vloeren aan de zijkant netjes afgewerkt, waar dit vroeger niet gebeurde. Een verouderde vloer is eigenlijk niet compleet zonder het schrapen van de planken.

Kastijden

De eerste manier om een verouderde vloer te creëren, is door de vloer te kastijden. Dit houdt in dat de vloer met verschillende gereedschappen wordt bewerkt en beschadigd.

Trommelen

Om beschadigingen aan te brengen kan ook gebruik gemaakt worden van de trommeltechniek. Hierbij worden de planken in een trommel geplaatst waar bijvoorbeeld bouten, steentjes, glas en moeren in zitten. Doordat de trommel gaat draaien, zorgen deze materialen voor bewerkingen op de planken.

Borstelen

Wanneer de borstel techniek wordt toegepast, houdt het eigenlijk in dat de houten vloer intensief wordt geborsteld met speciale gereedschappen, waardoor het lijkt alsof de vloer al jarenlang bestaat. Denk bijvoorbeeld aan een wit uitgevoerde houten vloer, waar veel borstelvegen op terug te vinden zijn.

Verouderde houten vloeren

Voordelen

J&M Vloeren levert enkel vloeren van top kwaliteit. Een verouderde houten vloer heeft vele voordelen, waardoor het een geschikte keuze is voor veel huishoudens. Wilt u meer informatie over een verouderde vloer? Onze specialisten staan voor u klaar.

 • Eenvoudig aan te passen in kleur
  Het is mogelijk om de vloer af te werken in diverse kleuren door middel van lak of bijvoorbeeld wax. Op deze manier kunt u de vloer volledig laten aansluiten op uw wensen en interieur.
 • Een rustieke en klassieke uitstraling
  Bent u een liefhebber van de klassieke, rustieke sfeer uit bijvoorbeeld oude kastelen? Dan is deze vloer dé keuze voor u. Het wordt niet voor niets ook wel een kasteelvloer.
 • Beschadigingen vallen niet op
  Doordat de vloer van nature al ‘beschadigingen’ heeft om het oude karakter na te bootsen, vallen nieuwe beschadigingen minder tot niet op. Ideaal als de vloer intensief gebruikt wordt.
 • Meerdere legpatronen mogelijk
  Doordat er meerdere legpatronen mogelijk zijn, kunt u zelf kiezen welk legpatroon de beste uitstraling geeft voor uw woning. U zit bijvoorbeeld niet vast aan een standaard plankenpatroon.
 • Leverbaar in diverse vloersoorten
  Bij J&M Vloeren kunt u voor de verouderde vloer optie kiezen bij o.a. het traditioneel parket, lamelparket, een bourgogne vloer en een duo-plank vloer.

Geschikt voor vloerverwarming

Tegenwoordig is dit een zeer belangrijke factor: de vloer kan gelegd worden in combinatie met vloerverwarming. Kiest u bij J&M Vloeren voor een verouderde vloer in combinatie met vloerverwarming, dan kiest u automatisch voor traditioneel parket. Onze andere vloeren kunnen in deze combinatie helaas niet gelegd worden met vloerverwarming.

Eeuwenoude authentieke vloeren bij J&M Vloeren

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en wilt u graag inspiratie op doen? U bent van harte welkom in onze showroom in Leiderdorp! Onze specialisten staan voor u klaar met een kop koffie (of thee) en voorzien u graag van een persoonlijk advies. Maak direct een afspraak of bel naar +31 71 581 5140.

Maak een afspraak