Laminaat is een product dat lijkt op hout. Het bestaat echter uit een drager van High Density Fibreboard met daarop een fotoprint. Het grote voordeel van laminaat is dat er door de fotoprint veel varianten in kleur en motief mogelijk zijn. Bent u op zoek naar een laminaatvloer? Het mooiste laminaat vindt u bij J&M vloeren in Leiderdorp.

Kwaliteit laminaatvloer

Het materiaal waar een laminaatvloer van gemaakt is biedt vele voordelen. Eén van die voordelen is dat laminaat in verschillende soorten en looks beschikbaar is. Dit kan het soms moeilijk maken om de perfecte laminaatvloer voor uw huis uit te zoeken. Ook zijn er veel verschillende laminaatvloeren verkrijgbaar die allemaal verschillen in kwaliteit en prijs. Daarom adviseert J&M Vloeren u graag bij de aankoop van het laminaat die het beste bij u en uw huis past.

Laminaat

Onderhoud laminaatvloer

Het onderhoud van een laminaatvloer is eenvoudig. Het is echter wel van belang dat dit onderhoud goed gebeurt omdat een laminaatvloer, in tegenstelling tot een houten vloer, niet opnieuw behandeld of geschuurd kan worden. Het belangrijkste onderhoud is het stof- en vuilvrij houden/maken van de vloer. Als dit niet gebeurt kunnen er namelijk beschadigingen op het laminaat ontstaan. Naast het stofzuigen met een borstelkop kunt u hier ook een “Swiffer” of bezem voor gebruiken. Als u een laminaatvloer vochtig afneemt, moet dit altijd met een uitgewrongen doek gebeuren. Neem de vloer lichtvochtig af met water voorzien van een scheutje laminaatreiniger.

Wij hebben nog een aantal extra tips voor het onderhoud van uw laminaatvloer:

  • Gebruik géén allesreinigers, deze laten een dun filmlaagje achter op het laminaat waardoor deze dof en vlekkerig wordt.
  • Gebruik bij voorkeur de reiniger voor laminaatvloeren die bij uw laminaatleverancier verkrijgbaar is.
  • Zorg ervoor dat u direct bij de voor – of achterdeur een goede inloopmat plaatst; zo voorkomt u onnodige slijtage, doordat u geen of weinig zand en vuil mee naar binnen loopt.
  • Vuil, zoals zand, werkt als schuurpapier op de vloer. De vloer wordt hierdoor onnodig beschadigd. Verwijder dit vuil dus altijd zo snel mogelijk.
  • Plaats onder tafels, stoelen en ander meubilair viltjes; hiermee voorkomt u ernstige beschadigingen. Het is ook belangrijk om schoeisel zoals naaldhakken te vermijden.

Kom langs in de showroom in Leiderdorp!

In onze 600 m2 showroom in Leiderdorp geven we u graag advies over laminaat. Ook kunt u bij ons terecht voor de mooiste, nieuwste vloeren. Tussen ons uitgebreide assortiment laminaat zit voor iedereen wel een passende vloer. Loop gerust eens bij ons binnen of maak een afspraak!

Maak een afspraak