Een nieuwe vloer uitzoeken is lastig. Gaat u voor een houten vloer, een PVC vloer of een laminaat vloer? Aan elke soort vloer zitten voor- en nadelen. In deze blog vertellen wij u hier meer over zodat u de perfecte vloer vindt! Wat voor soort vloer u ook zoekt, bij J&M vloeren in Leiderdorp slaagt u altijd!

Houten vloer

Een houten vloer geeft karakter en sfeer aan uw woning. Het is een duurzame vloer die (met goed onderhoud) een leven lang meegaat! Hout is een natuurlijk product met een authentiek en tijdloos karakter waardoor het goed past bij een interieur met een klassieke uitstraling. Een nadeel van houten vloeren is het onderhoud. Hoewel het onderhoud eenvoudig is vergt het namelijk tijd. Echt hout is gevoelig voor werking. Dat wil zeggen dat het bij vochtig weer krimpt en bij warm weer uitzet. Dit zou voor problemen kunnen zorgen.

Bij J&M vloeren bieden we zes verschillende houten vloeren aan. Dit zijn de soorten die wij aanbieden:

Vloeren

PVC vloer

PVC vloeren zijn razend populair. Dit is te danken aan het grote aantal voordelen dat PVC biedt. Het materiaal is makkelijk in onderhoud en sterk. Een PVC vloer produceert nauwelijks loopgeluid. De vloeren zijn verkrijgbaar in sfeervolle dessins en kleuren. De nadelen zijn de prijs en de verreisde ondergrond. PVC is duurder als de andere soorten vloeren en een egale ondervloer is vereist omdat PVC flinterdun is.

J&M Vloeren beschikt over een uitgebreid assortiment PVC vloeren van diverse merken. Tussen ons uitgebreide assortiment zit altijd een PVC vloer die bij uw interieur past. Wij bieden naast PVC vloeren die te verlijmen zijn ook PVC vloeren met een klikverbinding aan.

Laminaat vloer

Laminaat bestaat uit een drager van High Density Fibreboard met daarop een fotoprint. Deze print wordt beschermd door middel van een kunsthars beschermlaag. Het grote voordeel van laminaat is dat er door de fotoprint veel varianten in kleur en motief mogelijk zijn. Laminaat is door zijn uiterlijk nauwelijks te onderscheiden van een houten vloer. Laminaat past in een modern interieur en net als PVC is laminaat hygiënisch en eenvoudig te onderhouden. Een nadeel is dat laminaat sneller voor geluidshinder zorgt. Laminaat voelt hard en koud aan en beschadigingen en krassen zijn moeilijk weg te werken.

Laminaat verschilt per gebruikersklasse in kwaliteit én prijs. J&M Vloeren adviseert u graag bij de aankoop van het juiste laminaat.

Kom langs in de showroom in Leiderdorp!

Weet u na het lezen van deze blog nog niet welke soort vloer het beste bij u past? In onze 600 m2 showroom in Leiderdorp voorzien we u graag van advies! U kunt bij ons terecht voor de mooiste, nieuwste vloeren. Wij hebben houten vloeren, PVC vloeren en laminaat voor elk budget. J&M Vloeren is geopend van dinsdag t/m zaterdag, kom gerust bij ons langs!

Maak een afspraak