lamel

Lamel
Lamel is een prachtige, kant-en klare parketvloer die na het plaatsen niet meer geschuurd en afgewerkt hoeft te worden. Lamelparket is verkrijgbaar in vele patronen, van smalle stroken tot brede delen en visgraatmotief. Daarnaast is de keuze in houtsoorten enorm. Dit varieert van zeer licht. Bijvoorbeeld maple wit geolied, tot bijna zwart (wengé). De meest toegepaste houtsoort is eiken.

Hoe ziet Lamel eruit?
De totale lamel is opgebouwd uit 3 lagen. De meeste lamelvloeren hebben een toplaag van ± 4 mm. Onder deze toplaag zit een drager van vuren of een andere houtsoort. De onderkant van de lamel heeft een dunne laag van grenen of een ander houtsoort. De toplaag wordt afgewerkt met lak of olie. Steeds vaker wordt er een mat-lak toegepast die qua uitstraling veel weg heeft van een geoliede vloer.

Vast of zwevend
Wij plaatsen lamelparket zowel vast als zwevend. Met de juiste ondervloer is lamel uitermate geschikt voor appartementen. Daarnaast kan lamel toegepast worden in combinatie met vloerverwarming en geluidsreductie. Wij adviseren bij het zwevend plaatsen te kiezen voor een lamel met een Woodloc of Uniclic klikverbinding.

Meer informatie
Wij zijn gespecialiseerd in het leggen van lamel vloeren in combinatie met vloerverwarming of een geluid reducerende ondervloer. JenM vloeren heeft de grootste vloerenshowroom van Nederland en is een begrip in de regio, Leiden, Leiderdorp, Katwijk, Lisse en Alpen aan de Rijn. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via 071-5815140of stuur een e-mail naar info@jenmvloeren.nl

Comments are closed.