Luchtvochtigheid

parket_laminaat_houten_vloeren_luchtvochtigheid

Luchtvochtigheid
Om uw vloer in topconditie te houden is naast onderhoud ook de luchtvochtigheid in uw woning van belang.Hout is namelijk een natuurproduct en reageert op wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid. De mate waarin het hout wordt aangetast verschilt per houtsoort, de ene houtsoort reageert sterker op wisselingen dan de andere. Ook de dikte en breedte van het hout is van belang.

Stabiele luchtvochtigheid en temperatuur
Hout is het meest stabiel bij een relatieve luchtvochtigheid van ± 60% en een temperatuur van ± 20 graden Celsius. Ongunstige omstandigheden, zoals aanhoudende droge lucht bij vorstperiodes en een lage relatieve luchtvochtigheid kunnen er voor zorgen dat uw houten vloer uitdroogt. Er kunnen krimpnaden tussen de delen of zelfs krimpscheuren in de delen zelf ontstaan.Dit is te voorkomen. Gebruik gedurende de wintermaanden een goede luchtbevochtiger die voorzien is van een hygrostaat. Het apparaat zal automatisch inschakelen wanneer de luchtvochtigheid te laag wordt.

Meer informatie
Wij zijn gespecialiseerd in het beheersen van de luchtvochtigheid van uw vloer, in combinatie met vloerverwarming en geluidsreductie. JenM vloeren heeft de grootste vloerenshowroom van Nederland en is een begrip in de regio, Leiden, Leiderdorp, Katwijk, Lisse en Alpen aan de Rijn.Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van traditioneel duo-planken? Neem dan contact met ons op via 071-5815140of stuur een e-mail naar info@jenmvloeren.nl