Gelakte Vloeren

SONY DSC

Gelakte Vloeren
Het goed reinigen en onderhouden van uw lakvloer is van essentieel belang voor de levensduur van uw vloer.

Polish
14 dagen nadat de vloer gelakt is, kunt u het onderhoudsmiddel aanbrengen. Tot die tijd moet u de de vloer niet vochtig reinigen, geen matten plaatsen en niet te zwaar belasten. Door de polish aan te brengen, beschermt u de laklaag. Wanneer u een aantal malen per jaar polish aanbrengt, voorkomt u dat de laklaag slijt. Voor het aanbrengen van een laag polish dient de vloer eerst schoongemaakt te worden. Afhankelijk van de staat van de vloer kunt u deze reinigen met ph-neutraalreiniger of polish remover.

Onderhoud
Graag geven wij u enkele tips mee voor het onderhoud van uw gelakte vloeren:

  • Zorg ervoor, dat u direct bij voor- of achterdeur een goede inloopmat plaatst; zo voorkomt u dat het vuil op de vloer komt.
  • Plaats plantenbakken met openingen e.d. nooit direct op de vloer, maar zet deze b.v. op een schaal, zodat er geen water op de vloer kan lekken.
  • Vuil, zoals zand, werkt als schuurpapier op de vloer. De vloer wordt hierdoor onnodig beschadigd. Verwijder dit vuil dus altijd zo snel mogelijk.
  • Met goed onderhoud voorkomt u snelle slijtage van uw vloer.
  • Plaats onder tafels, stoelen e.d. viltjes; hiermee voorkomt u ernstige beschadigingen.
  • Bij een lage luchtvochtigheid kan het zinvol zijn een luchtbevochtiger aan te schaffen.
    Indien u een houten vloer vochtig afneemt, moet dit altijd met een uitgewrongen doek gebeuren.

Om uw gelakte vloeren in goede conditie te houden is het van belang de juiste producten te gebruiken. J&M Vloeren adviseert u de volgende producten.

Lecol Clean OH-49
Ph-neutrale reiniger voor “dagelijks” onderhoud

Lecol Easy Polish OH-41
Polish voor bescherming van de lak

Lecol Remover OH-45
Intensieve reiniger voor het verwijderen van oude
Polish lagen

Silolux
Polish speciaal voor met SLC gelakte vloeren

Silopark
Ph-neutrale reiniger voor “dagelijks” onderhoud

Meer informatie
Wij zijn gespecialiseerd in het leggen van tapis en bourgogne vloeren in combinatie met vloerverwarming of een geluid reducerende ondervloer. JenM vloeren heeft de grootste vloerenshowroom van Nederland en is een begrip in de regio, Leiden, Leiderdorp, Katwijk, Lisse en Alpen aan de Rijn.Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van traditioneel duo-planken? Neem dan contact met ons op via 071-5815140of stuur een e-mail naar info@jenmvloeren.nl